tiistai 24. lokakuuta 2017

Kässäristeily

Burdan järjestämä käsityöristeily oli 5.-7.10. ja mä olin siellä toista kertaa mukana. Netta pyysi mut hyttikaveriksi ja kyllä meillä riittikin juttua. Menomatkalla neulottiin ja juteltiin vielä hytissä aamu kolmeen asti ;) 

Anna oli taas tehnyt kivan huiviohjeen, mä sain huivin ihme kyllä valmiiksi jo ennen risteilyä. Tässä se on pingotettuna, en saanut mahtumaan kokonaan kuvaan. Aika kökkö kuva. Olishan siitä voinut ottaa kuvan kun on harteilla, mutta se jäi, joten tämä kelvatkoon. Tätä oli kiva neuloa ja toinen mokoma on jo puikoilla.

Ohje: Anna Verschik
Malli: Risteilyhuivi KAL

Tajusin vasta kotona, että en montaa kuvaa ottanut koko reissusta. Aika taisi lentää niin vauhdilla, ettei edes kameraa ehtinyt kaivaa esille. Onneksi ne muistot ovat tallentuneet ainakin omalle kovalevylle. Jos alkaa muisti pettää, niin sitten ne ovat mennyttä. 

Syötiin buffassa mennen tullen ja lisäksi meillä oli erikoisaamiaiset maksettu jo etukäteen, ruoat olivat hyvät ja monipuoliset. 

Tukholmassa liikuttiin kuuden hengen porukassa ja käytiin mm. lankakaupassa ja kyllä sitä vähän kummeksuttiin kun mä tulin sieltä ulos tyhjin käsin. Ihan tultiin otsaa kokeilemaan, että onko mulla kuumetta ;) Lankakauppa Litet Nystan, olkaa hyvät. Kiva kun siellä oli niin paljon valmiita neuleita esillä. Nuo alimmaisessa kuvassa olevat lankakakut oli herkullisia ja sellaiseen olisin ehkä saattanut sortua, jos hinta olisi ollut vähän alhaisempi...


Kävimme vielä kahvilassa ennen takaisin laivalle lähtöä ja jaettiin Netan kanssa jättipulla, siinä riitti syömistä kyllä kahdelle. Kyytipojaksi Lyx latte, vähän luksusta ;) 


Nuppu oli järjestänyt aivan ihanan mahdollisuuden ommella saumurilla mekko ja se kiehtoi mua tällä kertaa enemmän kuin langat. Nupun kankaatkin olivat niin ihania, että iski valinnan vaikeus. Sormi meinasi mennä monta kertaa suuhun kun surautin ekaa kertaa saumurilla, mutta onneksi nämä taitavat myyjät/opettajat auttoivat. Mä taisin olla se joka tarvitsi eniten apua ja oon todella kiitollinen kaikesta siitä avusta ja kärsivällisyydestä mitä sain osakseni. Ei tätä ihan tunnissa tehty ei. Tai siis moni teki, mutta mä en. 
Kankaan nimi on Sydäntalvi.
Kiitos Netta mukavasta matkaseurasta ja "aivopesusta", josta kerron ehkä myöhemmin... 

10 kommenttia:

  1. Oletpa ommellut ihastuttavan mekon! <3 Tikuttelemasi huivikin on kaunis.
    Ja teillä lienee ollut ihan huikean kiva reissu: ystävien seuraa, aikaa yhdessä käsitöiden äärellä ja ihanaa ruokaa.
    ps. Kiinnitin silmäni kuvaasi Litet nystan -liikkeestä. Huikean kaunis tuo tuleentuneen viljan/okran värinen neule, kolmas vasemmalta.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, oon kyllä itsekin lopputulokseen tyytyväinen, vaikka ei se mulle helppoa ollut kun nuo ompelushommat ei ole sitä ominta juttua vaikka joskus enemmän ompelinkin. Ja tämä tosiaan tehtiin saumurilla. Huivista tuli ihan kiva ja se menee äidille joulupakettiin koska ihastui siihen niin kovasti.
      Reissu oli kyllä aivan ihana, kaikki meni nappiin.
      Hassu juttu, mä kanssa tykästyin tuohon samaan neuleeseen, väri ei ole ihan mun, mutta neule on tosi kaunis :)

      Poista
  2. Ompelemassasi mekossa on valtavan kaunis, Sinun näköisesi ja värisesi kuosi. Onko kangas trikoota vai ohutta joustogollegea? Yhtään ei huomaa, että ompelu olisi ollut vaikeaa, niin sievä kolttusi on.
    Ja vielä noista neuleista: Samassa kuvassa oleva sinisävyinenkin (toinen oikealta) on ihana. Tuo lämpimän okrankeltainen neule on aivan minun väriseni, ja malli on tosi nätti.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nupun kankaat on kyllä aivan ihania. Kangas on sellasta vähän paksumpaa trikoota, en osaa sanoa tarkemmin, mutta Nupun sivuilta kyllä löytyy vaikka mitä kankaita ja väritkin tulevat paremmin esiin kuin tuossa mun huonossa kuvassa. Ai kiitos, heh, no kyllä siinä haastetta oli, opettaja oli niin taitava että onnistui.
      Niin on ja se keskellä oleva kelta-valkokirjava on myös kiva vaikka ihan simppeli malli. Siellä oli paljon kivoja neuleita esillä :)

      Poista
  3. Kiitos! Päädyin jo eilen mekkoasi ihailtuasi Nupun sivuille kankaita katselemaan. Olipa siellä tosiaan kauniita kankaita.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne on tosi kauniita ja ainutlaatuisia. Meinaan tehdä jossain vaiheessa toisen mekon kun osaan päättää mistä kankaasta ;) Heille tulee kyllä talvi/kesäkuoseja aina jokunen uusi vuodessa, että ehkä odottelen vielä :)

      Poista
  4. Kiva reissu teillä! Onko Ruoåttissa langat missä hinnoissa? t.tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä :) No se vähän riippuu, osa oli mitä katselin niin samoissa hinnoissa, yks mitä oon kuolannut jonkun aikaa oli siellä huomattavasti edullisempaa, mutta en nyt ostanut kun olisi pitänyt ostaa puserolangat eli vähän enemmän kuin 4 vyyhtiä, mutta ehkä ensi kerralla...

      Poista
  5. Nyt on ollut kiva reissu, toiminnallinen ja esteettinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on ollut todella kiva reissu :) Tästä riittää iloa pitkäksi aikaa jo ihan mielen tasolla :D

      Poista