sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kulttuuria ja noituutta

Tässä on taas tovi vierähtänyt viime postauksesta. Jotenkin ei ole ollut vaan aikaa eikä jaksua...vaan ei kai tää mitään pakkopullaa oo tarkotus ollakaan, jos välillä tulee pidempi tauko bloggaamisessa niin sitten tulee.

Olin muutama viikko sitten Tukholmassa hyvän ystävän kanssa.Vanhasta kaupungista tullessamme linnan kohdalle, oli linnan edessä menossa jonkinlainen marssijärjestyksen tarkistus. Vetäjä oli kovin tuiman näköinen ja lisäksi paikalle tuli vielä joku toinen tyyppi joka tarkisti porukan ja lähti sen jälkeen sinne mistä oli tullutkin. Varsin vaikuttava kokemus. Sen jälkeen lähdimme kävelemään keskustaan päin ja kohdalle osui ihan sattumalta Parlamenttitalon opastuskierros ja vieläpä ilmaiseksi. Olihan mieleen painuva kokemus ja opas oli todella miellyttävä. Siellä oli paljon mielenkiintoista nähtävää, salit ja huoneet olivat upeita.
Rakennus on todella vaikuttava ulkopuolelta myös.
Uudempi istuntosali.
Pääsisäänkäynti ja sen hienot portaat + kaiteet.
 
Eräs kattoikkuna.
Ja olihan siellä käsityötäkin mm. seinävaatteiden muodossa.
 
Tämä tila oli entinen pankki jossa toimii nykyään mm. posti ja matkatoimisto työntekijöille.
Tämä ihana samppi matkusti vanhasta kaupungista mun kotiin. Jos tätä oikein kovasti suutelis, niin muuttuiskohan se rinssiks...
Illallisella oli tietysti alkuruoka...
Pääruoka...
Ja jälkiruoka...joka meni mun osalta "hieman" överiksi...no kun liikaa kaikkea ihanaa enkä osannut päättää!  

Ja sitten pääsiäinen jo alkoikin olla lähellä. Kristiina lähetti mulle lammasmaustetta :) No se lammas jäi hankkimatta kun eihän täällä olis ollut syöjiäkään. Vaan eipä se mitään, mausteet säilyy onneks pitkään. Jospa sit ens vuonna, ja voihan lammasta toki syödä muulloinkin. Lisäksi Kristiina oli tehnyt kauniin perhos-kirjanmerkin ystävälleni. Kiitos Kristiina, Ana ilahtui todella tästä kirjanmerkistä ja keltaisesta perhosesta.
Jouduin taas noidaksi Puoti Poikettavaan, kuten viime vuonnakin. Viime vuonna tosin kehräsin, nyt olin vaan kassan takana. Mua ei kuulemma edes tunnistanut ;)
7 kommenttia:

 1. No EI kyll tunnista! Ihan outo noita. Hyvin oot meikannut ja pukenu.
  Jahas, oli siis kiva reissu, ainaki oot nähnyt semmosta mitä ei heti joka reissulla tuu eteen. Laivaherkut ON petollisia.
  Kiva ku Ana tykkäs.

  VastaaPoista
 2. Aha, että jos tuon näköinen tulee vastaan teillä päin, niin ei tarvitse säikähtää, sehän oletkin sinä vaan =D Ei taida olla ihan jokapäiväinen tyylisi =D

  VastaaPoista
 3. Kristiina: Heh, no hyvä et maskeeraus oli onnistunut ;) Reissu oli oikein antoisa. Petolliset oli herkut juu. Olisitpa nähnyt Anan ilmeen!

  Sude: No kerran vuodessa vaan on tuo tyyli ;) Viime vuonna ei ollut ihan noin "räväkkä" look.

  VastaaPoista
 4. Hyvä reissu ollu sulla, mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 5. Hei Tinksu! No se oli kyllä mielenkiintoinen reissu ja antoisa, kaikin puolin. Ihan heti ei tuu mieleen vastaavaa...no ei kai kun ei sellasta oo ollutkaan ;)

  VastaaPoista
 6. Tukholmaan olisikin kiva päästä ajan kanssa. Viimeksi oltiin paluumatkalla Uppsalasta, satoi kaatamalla ja ehdittiin käydä vain Junibackenissa. Itse asiassa kaikki Tukholman visiitit on olleet tuollaisia ohikulkumatkoja jollain muulla reissulla. Eikun kesälomaa suunnittelemaan...

  VastaaPoista
 7. Olisihan siellä kiva olla vaikka yötä niin ehtisi nähdä enemmän, tai sitten täytyisi tehdä vaan useammin näitä visiittejä. Kesällä olis kiva kyllä päästä sinne uudestaan :)

  VastaaPoista