sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Viikon kooste

Eilen oli tiivis päivä kun kävin kolmessa kyläpaikassa. Ensin Arjuskan luona ja mehän herkuteltiin mm. Prinsessa-kakulla ja sen jälkeen neulottiin. Arja sai Kristiinan tekemät Brego-kämmekkäät jotka olin tilannut jo aiemmin. Arja valitteli käsiä palelevan kun oli hukannut kaikki käsineet ja niinpä mä sitten neuloin lisäksi lapaset. Samalla reissulla vein Baktus-huivin josta Arja jo tiesikin. Sieltä matka jatkuihin Kristiinan luo, jossa kahviteltiin ja syötiin ihanaa tattipiirasta, suolainen olikin jo ihan paikallaan ;) Kristiina oli tehnyt lähes samanlaisen ihanan suuren neuleliinan, millaisen mä sain ennen joulua. Se nyt unohtui kuvata näköjään, höh. Lisäksi Kristiina oli värkännyt i-h-a-n-i-a pöllö-kirjanmerkkejä ystäville ja mä sain sitten valita omani, oi oi! Tää on sitä mulle vaikeaa Frivolite-pitsiä, uuh! Menis hermo moisessa näpertelyssä.

Aiemmin jo tällä viikolla postista sain hakea pikkuruisen paketin, oli se söötti paketti! Siellä oli apina jonka olin tilannut Sudelta, jeeeee! Voi elämä miten ihana se onkaan! Nyt tämä poika-apina ilostuttaa mua olkkarissa jossa yleensä istun neulomassa :) Kiitos Sude :) Olin yhtä apinaa ihaillut Kristiinan luona ja nyt mulla on ihan ikioma api!
Arjan lapaset 100 % suomalaista villaa. Lanka on kehrätty Pirtillä ja ostettu Westankärr gårdin tilalta Kemiönsaaresta.

Kristiinan tekemä pöllö.
Suden virkkaama apina.
Apina tuli pikku paketissa, ihmettelin että miten se niin pieneen tilaan mahtuikin.
Valmistui tässä viikolla yksi viime kesän lopulla aloitettu hartiahuivikin. Oonpas mä nyt kunnostautunut näissä keskeneräisissä ;) Huivi on Laurilan Kainuunharmasta ja todella riittoisaa lankaa. Menekki 287 g. Malli on Novitan lehdestä kesä 2014, malli 27. Itselle ei ole ko. lehteä tullut enää muutamaan vuoteen, mutta lainasin ystävältä. Tosin ohjeella tein ainoastaan tuon reunapitsin johon ihastuin.
Kyllä nää kuvaushetket on aina vähän haasteellisia kun tuo karvalapsi aina tunkee paikalle. Mokomakin laadunvalvoja.
Lähikuvaa pitsireunasta.

8 kommenttia:

 1. Oot taas ehtiny sinäkin kaikenlaista puuhaamaan!! Hieno homma!!

  VastaaPoista
 2. Ompas se Kristiina näperrellyt kivan pöllön. Sinulla tuo huivi on hieno, taidan minäkin laittaa johonkin tuommoista reunapitsiä, kuvasta melkein tajuaa ohjeen.
  Ihanan näköinen lattia, vai onko se joku muu pinta, missä tuo huivi on. Tuommosen minkin haluaisin jos olis oma talo ♥

  VastaaPoista
 3. Siis kyllä on ihana pöllö ja apina!!

  VastaaPoista
 4. Kiva ku kävit, ja olikin sitt semmonen yllärineulontahappening ku Mariakin tulla tupsahti. Suden apinat vaan on niiiin kivoja kavereita.

  VastaaPoista
 5. Tinksu: Hih, puuhastelu pitää mielen virkeänä :)
  Sude: Kristiina oli tehnyt näitä pöllöjä jo monta! Kiitos, itsekin tykästyin kyllä tähän huivin reunukseen. Siinä on ensin 2 kerrosta ketjusilmukoita 4 ks joka lenkissä, sitten kolmannella kerroksella yhteen ketjuun tulee 3 pylvästä, nirkko, 3 pylvästä, joka toiseen ketjuun sitten tulee ainoastaan yksi kiinteä silmukka. Mä tykkäsin tästä lattiasta silloin kun se laitettiin, eli lähes 8 v sitten, mutta nyt jos pitäisi valita niin se olisi vaaleanharmaa tai jotain sinne suuntaan.
  Terhi: Sano muuta!
  Kristiina: Kiitos, oli kiva käydä :) Oli kiva nähdä tosiaan Mariaakin. Suden apinat tosiaan on ihan mahtavia tyyppejä!

  VastaaPoista
 6. Ihana pöllö. Frivolite on tulevaisuuden suunnitelmissa. Välillä ohje hukassa, välillä käpy. Mutta joku päivä.
  Ja mikä apina!
  Jaana

  VastaaPoista
 7. Jaana: Tätä käpyilyähän meille joskus yritettiin opettaa mut musta se vaikutti liian monimutkaiselle näinkin yksinkertaiselle ihmiselle, jätän taitavampien huomaan koko käpyilyn. Apina on ihan paras :D

  VastaaPoista
 8. Muutkin on kehunut tuota apinaa, ja on kyllä melkoisen veikeän näköinen otus. Pöllöön mulla ei riittäisi kärsivällisyys. Sekin on tosi hieno. Ihana baktus ja kaunis reunapitsi.

  VastaaPoista