keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kiva päivä Tampereella

Taas hiukan venähtänyt edellisestä postauksesta. No eipä tässä oo ollut oikeastaan mitään "asiaa" kun ei ole mitään ihmeellistä kässää edes valmistunut. Yksi hame on viittä vaille valmis. Kukahan sen jaksais sumuttaa tms. Tarttis vissiin vilkuilla peiliin vähän useammin, sieltähän se syyllinen löytyy tähän saamattomuuteen.

Mutta joo, oltiin siis viime lauantaina koko päivä T:n kanssa Tampereella. Hitsi että olis ollut kaikenlaista kivaa ostettavaa, mutta kun ei anna kukkaron nyörit nyt myöten. Verottajan mokoma kun muisti mua ikävällä lähetyksellä, pah. Taannoin piti tehdä tyttöjen kanssa reissu Tampereelle ja varsinkin Kerä-lankakauppaan, mutta mä en sit päässytkään matkaan. Nyt on vahinko korjattu :) Kukaan ei usko tätä, mutta mä lähdin Kerästä tyhjin käsin ;D Tai ainakin melkein...tein yhden tilauksen köh köh. Oon metsästänyt oranssia lankaa, sellasta joka ei pistele, ei löydy ei niin mistään. Siis oikein kirkasta, ei mitään persikkaan menevää. Koska metsästys. Vävykokelaalle ajattelin tehdä synskälahjaks uuden pipon, kun se edellinen oranssi pipo ei ole kuulemma tarpeeks lämmin. Mullahan on jo malli siihen valmiina, Cousteau tietty. Mä oon niin tykästynyt siihen malliin. Niitä on tullut nyt tehtyä jo 3, T:lle kaksi parempaa ja yksi työpipo. Itsellekin pitäis ehtiä tehdä. No siis Kerässäkään ei ollut, mutta ystävällinen myyjä kertoi, että Madelinetoshilta on tulossa ehkä maaliskuussa oikein kirkasta oranssia ja taatusti pehmeää. No mä jätin niistä varauksen ja myyjä lupasi soitella kun lanka on saapunut kauppan. JEEEI! Olin jotenkin kuvitellut Kerää paljon suuremmaksi, mutta siellä oli kyllä kaikki tila käytetty hyvin, ja saatu näin mahtumaan paljon ihania lankoja. Oi oi, sinne täytyy päästä joskus paksun lompakon kanssa.
Ja oli siellä paikalla muutama iloinen neulojakin, joista otin kuvan luvan kanssa.
Ilokseni kuulin, että Vuorelman Vetoa tehdään jälleen ja sitä saa Kerästä.
Kerästä suuntasimmekin kohti ruokapaikkaa. T toivoi pizzaa siispä menimme pizzeria Napoliin joka olikin ihan lähellä. Ravintola oli aivan täynnä, pääsimme kyllä heti sisään, mutta meidän jälkeen jonoa alkoi kerääntyä ja jono kiemurteli ulos asti. Ajattelin että pakko olla hyvää ruokaa. Tunnelma hieman latistui kun jouduimme odottamaan pizzaa tunnin, ehkä vähän ylikin! Eikä se pizza mua kyllä vakuuttanut. Tai siis olihan se ihan hyvää, mutta ei nyt mitään superhyvää eikä ainakaan tunnin odottamisen arvoinen. Ei ehkä tarvitse mennä toiste.Mulla oli jo niin kova nälkä, että ehdin hotkaista palan kunnes muistin kuvata...
Aika napakka tuuli teki ilmasta turhankin viileän, mutta säätä uhmaten kierreltiin siellä ja täällä. Yksi mieleenpainuvimmista paikoista oli Tampereen luontokauppa. Ostin sieltä ainoastaan Peevon tilan vuohenmaitovoidetta, mutta moni asia jäi hautumaan ja sinne mennään vielä uudestaan. Miksköhän mä en tajunnut ottaa sieltä yhtään kuvaa?!? Sinne mennessämme matkan varrella oli aika mielenkiintoisia seinämaalauksia, ei mitään tuherruksia.
Kauppahallissakin poikettiin. Siellä oli kiva tunnelma ja ihmeen paljon ihmisiä vielä myöhään iltapäivällä.
Oi mitä herkkuja tiskit notkuivat! Meillä oli aina lapsena jouluisin käpykakkua. Nämä olivat komeita yksilöitä. Lapsena mä en tykännyt käpykakusta, mutta miltähän se nyt maistuisi mun suussa...

Lopuksi vielä käytiin kahvila Siilinkarissa kahvilla, syötiin kakkupala puoliksi mikä oli ihan riittävä herkku. Monta pienempää kivaa kahvilaa tuli vastaan, mutta silloin ei ollut "kahviaika". Ihania vohvelikahviloita ym. Ens kerralla sit :)
Tammikuussa koulutuspäivillä valmistui tuubi, edellinen Ilun langasta ei mennyt ihan nappiin, tuli liian suuri. No tästä tulikin sitten liian pieni :(  Lanka oli ihanaa Alize Cahsmiraa jonka olin saanut aiemmin Terhiltä. Kiva lanka neuloa. Mittailtiin Merin kanssa meidän kauloja, jahas, neidillä onkin 4.5 cm kapeampi kaula kuin äidillänsä...joku sai siis uuden tuubihuivin ja joku jäi ilman.

6 kommenttia:

 1. Mä en oo käyny koskaan Kerässä. Ehkä mä korjaan tilanteen vielä ennen kuin sapatti loppuu. Uu. Kidustusta odottaa pizzaa noin kauan.

  VastaaPoista
 2. Ai mä luulin, että sä oot käynyt. Se oli kyllä suloinen pieni lankapuoti. No olihan se jo luokiteltavissa kidutukseksi... Jos meet joku arkipäivä Kerässä käymään niin nappaa mut mukaan ;)Jos et nyt ihan heti oo menossa...

  VastaaPoista
 3. Tampereella on paljon mielenkiintoisia paikkoja joissa olisi mukava käydä. Minua kiinnostais eniten kuulemma tosi hyvät kirpputorit.

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä Tampere toisen silmin.

  VastaaPoista
 5. Hih, käpykakku meilläkin oli Aina jouluna, myös myöhemmin omassa kodissanikin oli mutta ei enää ku ei oo syöjiä.
  Tampereen halli on mun mielestä sellainen ihan oikea halli eikä mikään fiini niinkuin nykyään Wanha Kauppahalli on. Toivottavasti Hagiksen hallista ei katoa tunnelma ku se rempataan.

  VastaaPoista
 6. Sude: Olihan siellä paljon kivoja paikkoja ja paljon jäi vielä koluamatta, ens kerralla sitten :) Kirppareitakin siellä oli useampia.
  TeSa: Heh, no ei ole kovin tuttuja ne kulmat mulle, mutta aina oppii uutta :)
  Kristiina: Käpykakku taitaakin olla ihan klassikko :) Hallissa oli tosiaan säilynyt vanhan ajan tunnelma ja se oli kiva. Kiitokset mukavasta illasta, pääsin kotiin ehjin nahoin vaikka matkalla pyrytti aika lailla.

  VastaaPoista