sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Monenlaista rientoa

Mulla on ollut virikkeellinen viikko ja hyvä niin. Naapurin lapset kävivät äsken virpomassa ja nuorimmainen tokaisi "me on käyty viikolla jo kaks kertaa sun luona etkä sä oo ollut kotona", heh. Ovat tietysti tottuneet että Susasanna, kuten mua kutsuvat, on aina kotona. Tai ainakin melkein. No nyt olivat sitten tyytyväisiä kun olin pihalla kun tulivat. Piti tuota risusavottaa tehdä kun täältä kaadettiin 4 isoa puuta toissa viikolla. Vielä on paljon hommaa ja lisääkin pitää kaataa.

Keskiviikko olikin oikein onnentäyteinen päivä! Ensin kävin yhden tuttavapariskunnan luona ostamassa jakkaran (tekijä on eläkkeellä oleva puuseppä). Otin puheeksi josko hänellä olisi intoa tehdä mulle keittiön pöytä, kun mulla on tuota koivulankkua eikä mistään tunnu saavan nykyään kunnollista ruokapöytää. Tai jos saisikin niin hinta on sitten pilviä hipova. Pöytä luvattiin mulle tehdä tosin ehkä vasta syksyllä, mutta eihän siihen kovin pitkä aika ole. Satuin sitten kysymään, että mites tuolien laita, ei mielellään tee muuta kuin lasten tuoleja (ja kauniita tekeekin!), mutta sanoi että heillähän on yhdet ylimääräiset koivuiset tuolit. 4 kpl, no neljähän mä just tarviinkin! Tuolit oli heille hankittu naimisiin mennessä ja ovat huonekaluliike Askon tuoleja. Tuoleissa oli ollut pehmuste, mutta isäntä oli tehnyt niihin myöhemmin koivuiset istuinosat, eli runko on enää Askon. Meinasin pudota pepulleni kun näin tuolit! Ne oli kuin tehty mulle ja isäntä oli tyytyväinen kun tuolit saivat hyvän kodin. Jeee!
Etualalla jakkara joka on haapaa, takana osa tuoleista.
Sieltä sitten lähdin vielä ystävän luona poiketen neulekahvila Lentävään lapaseen. Anu Harkki oli siellä kertomassa miten langoilla voi "maalata". Paljon tuli taas uutta tietoa miten langoilla voi leikkiä, oma mielikuvitus ei ole moiseen riittänyt. Anun blogia olen seurannut jo pidemmän aikaa ja se myönteinen kuva jonka hänestä olen viime vuosina saanut vahvistui entisestään. Hirmu kiva ilta enkä olisi malttanut lähteä millään pois, mutta kun lampaat piti hoitaa ja vielä töitäkin vähän tehdä niin ei auttanut kuin suunnata nokka kohti kotia. Kiitos Anu ja Lapasen ladyt. Lapaseen palaan uudestaan, se on varma.
Ja mä en sitten voinut hillitä itseäni näiden ihanien laarien ja hyllyjen välissä... Annoin itselleni luvan hemmotteluun ja ostin nämä aarteet! Ilun värjäämää 75 % merinoa ja 25 % polyamidia.Aaah!
Mietin kuumeisesti monta päivää mitä näistä tekisin. Mietin kaikenlaista ja huivi ponnahti aina kuitenkin mieleen. No selasin ohjeita yötä myöten ja aina kun luulin keksineeni jonkun kivan mallin ja Kristiinakin yritti mua auttaa parhaansa mukaan, niin ei...aina mä päädyin lopulta siihen tulokseen, että annan langan viedä. Kolmiohuivi siitä nyt sitten on tulossa ja aika leveillä raidoilla, mutta lopputulosta ei vielä voi tietää. Aina kun mä päätin jonkun mallin mukaan tehdä alkoi mua jotenkin ahdistaa, ei ei ei, nyt pitää saada olla luova ja antaa virran viedä. Ylimmässä kuvassa jakkaran päällä se tekele nyt sitten on, alkumetreillä vai pitäiskö sanoa alkusenteillä ;)

Torstaina vielä juoksin pitkin poikin, kävin toimistolla läppärin kanssa ja saatiinhan sekin viimein kuntoon. Viimeiseksi vielä ystävän kanssa piti mennä kahville...kahvi vaihtuikin pizzaan :O Käytiin Ullan pakarissa Riihimäellä ja syötiinkin kakkopizzat kun kummaltakin oli jäänyt lounas väliin. Se oli maukasta :)
Ja nyt pitääkin taas lähteä ystäviä tapaamaan. Onneks mulla on ensi viikko lomaa! T hakee mut huomenna luokseen ja kun hän on töissä, niin mähän neulon :) Äiti on lupautunut lammas- ja kissavahdiksi :)


6 kommenttia:

 1. Toi Anun ilta oli varmasti kiva ja ihanat langat ostit. Nähdäänkö me Lankamaailman blogi-illassa ja Vanhankylän kartanon kehruu illassa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva ilta :) Kyllä mä Lankamaailman blogi-iltaan oon tulossa, ilmoittauduinkin jo heti kutsun tultua. Se kehruuilta taisi olla samalla viikolla, sen ehkä skippaan, katsotaan nyt...

   Poista
 2. Voi, miten ihania menoja ja hienot on kyllä hankinnatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täytyy välillä tehdä jotain kivaa, se aina piristää.

   Poista
 3. On sulla menoa ja meininkiä ollut, mähän jään kohta kakkoseksi.
  Kiva ku oot ruvennu käymään neulepaikoissakin. Kyllä siitä hyvä huivi tulee, ilmeisesti Anun opit jäi sun päähän maalaamaan huiviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, tuskin nyt sentään kakkoseksi jäät. Onhan täältä matkaa ja bensa on kallista, mutta täytyy nyt edes välillä päästä käymään neuletapahtumissakin. Anun opit oli pääasiassa sellasia, että miten kahdella langalla voi ikään kuin maalata pintoja ja välillä vaihtaa vaan toisen langan, se toinen voi kulkea pidemmänkin matkan mukana. Se oli kyllä inspiroivaa. Anu just puhui tästä asiasta joka mullakin on, että on vaikea tehdä ohjeesta. Mulla on varmaan huono luetun ymmärtämisen taito, paremmin menee kaaliin jos joku näyttää miten asia tehdään. Mutta Anulta sain just sitä inspistä tehdä ihan omannäköinen neule eikä mistään mallista ja jotenkin se nyt sopi tähän tilanteeseen. On kivaa olla luova eikä tehdä jonkun kaavion mukaan. Lopputulos on sitten yllätys itsellekin :)

   Poista