keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Tall ships races Turku

Viime lauantaina 22.7. lähdettiin Jäärän kanssa matkaan, auton nokka kohti Turkua ja isoja purjelaivoja. Oon kerran aiemmin nähnyt vastaavan tapahtuman Turussa ohikulkumatkalla ja ikään kuin vahingossa, mutta siitä on yli 10 vuotta. Silloin laivat olivat juuri lähdössä pois, eli homma oli jo ehtoopuolella. Eikä siinä ollut aikaakaan jäädä niitä enemmälti katselemaan. Vaan nythän meillä oli koko päivä aikaa ja sääkin suosi. On ne vaan mahtavia aluksia!
Kuljettiin molemmin puolin jokea ja tungosta oli, vaivoin pääsi kulkemaan eteenpäin. Niin isoissa kuin pienemmissäkin paateissa oli maalushommat käynnissä tai jotain muuta pientä fiksaamista.

En uskaltais kiivetä tuonne mastoon!


                                                             
Tässä sitä vaan pylläröidään, kai tuolla tyypillä jotkut valjaat oli.


Mähän tietysti silmät kiiluen bongasin tämmöisen käsityökojun! Helmiveneen alpakkatuotteet! He tuovat lankaa maahan Perusta ja on heillä ihan omistakin alpakoista tehtyä lankaa myynnissä. Oi miten pehmoista!
 
 

Ja mähän sain neljä kerää aivan ihanaa babyalpakkaa! Jäärä oli kiltti ja osti ne mulle. Näistä tulee mulle lapaset ja pipo, sitten syksyllä. Mutta ei nyt vielä puhuta syksystä, eihän! Katsokaa näitä ihanuuksia! Tulipas siitä tumma kuva, ainakin tällä mun koneen näytöllä. Höh. Oikeasti on niin kaunis helmenharmaa väri. Ja mähän tykkään harmaasta :)
Kun päästiin Turun keskustaan, niin kävi kuten oltiin ounasteltukin, kaikki parkkipaikat täynnä. Jouduttiin sitten jättämään auto vähän kauemmas keskustasta, mutta löydettiin paikka pitkän hakemisen jälkeen. Oli kiva ilma kävellä, niin eipä tuo haitannut. Tuumattiin, että onkohan ruokapaikat myös yhtä täynnä, vaan eivätpä onneksi olleet. Mentiin tuttuun paikkaan Pikku Torreen ja syötiin vatsat pinkeiksi. Alkuruoaksi puolitettiin etanapannu ja sitten hampurilaiset + ranskikset. Annos oli valtava ja mä en millään jaksanut syödä kaikkea. Vaan oli se niin maukasta.

Turku-päivitys loppuu tähän. Huomenna onkin sitten kesäteatterin vuoro :)


4 kommenttia:

 1. Huikeaa, miten hienoja laivoja. Ja erityisesti: kuinka silmiä kiiluttavia alpakkalankoja! ;-) (Eksyin tässä välissä Helmiveneen sivuille.) Ja nam, mitä herkkuja! Teillä on ollut ihana päivä. <3
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! No alpakkalangat oli tosi ihania! Niin pehmeää! Oli tosi kiva päivä :)

   Poista
 2. Kiva kun saa katsoa kuvia ku en ite tonne menny vaiks mieli teki. Hienoja laivoja.
  Hyvä ku sait ihqulankoja. Kiva tuliainen ja muisto sit talvella.
  Jäks, etanoita . . ei kiitos.
  Kesäteatterissa en oo ollu naismuistiin, ehkä joskus nuorena tai peräti lapsena tai sit en koskaan. Pitäiskös mennä Pyynikille?

  VastaaPoista
 3. Olihan ne laivat suuria ja vaikuttavia. Langat on aivan ihanat ja tosiaan kiva muisto reissusta. Kesäteatteri ei ollut tällä kertaa kovin kummoinen mutta tulipahan käytyä.

  VastaaPoista