sunnuntai 20. elokuuta 2017

Saariston rengastie

Lähdimme Jäärän kanssa perjantaina 11.8. Turun saaristoon tarkoituksena kiertää rengastie. Aikataulu oli vähän turhan tiukka, perjantaina 13:30 lähdettiin Lopelta ja lauantai-iltana piti jo olla takaisin. Nähtävää olisi ollut vaikka jos kuinka, varsinkin Nauvo-Korppoo-Houtskari -reitillä, mutta ehkä joku toinen kerta. Oon aiemmin käynyt (noin 10 vuotta sitten) tuon alkureitin ja oon harmitellut kun on jäänyt se toinen puoli näkemättä. Lähdimme Paraisilta ja ensin suuntasimme siis Nauvoon. Lautoille oli ruuhkaa varsinkin alkumatkasta ja jouduimme odottamaan vuoroamme aika pitkään. Just kun luultiin, että päästään seuraavaan kuormaan, niin jono katkaistiin nenän edestä. Meidän edellä oleva auto oli viimeinen joka pääsi vielä kyytiin ;) Maisemat oli mitä parhaimmat ja sääkin suosi. 
Nallit kalliolla.
Mä tietysti neuloin suurimman osan matkasta, mutta piti tehdä sellaista aivotonta hommaa, että pystyi samalla seuraamaan maisemia.

 
 
 
 
Olispa ihanaa omistaa mökki tuollaisessa saaressa. Viimein päästiin Houtskariin. Siellä mentiin vielä kahdella pienemmällä lautalla saaresta toiseen. Soma vanha rakennus aivan lauttarannassa, jossain kohtaa Houtskaria.
Viimein päästiin Mossalaan. Majoituspaikkamme oli Mossala island resort. 
Kiva pikku mökki odotti meitä rannan tuntumassa. Kuistilla oli aikamoinen hämppi kutonut verkkonsa ja odotti varmaan saalista. Hyttysiä siellä olikin aika lailla.Mökki sisältä. 
 
 

 Auringonlasku oli upea.
 
Illalla vielä istuttiin kuistilla ja nautiskeltiin pientä iltapalaa. Hyttyset taisivat nauttia meistä. Piti olla huppari tiukasti yllä.
 
Aamulla oli lähtö Iniöön, lautta lähti klo 9. Maisemat lautan yläkannelta olivat ihanat. Matka kesti noin 50 minuuttia. Hauskan näköisiä pilviä oli kertynyt taivaalle.
 
 
 
 

Iniössä ei ollut mielestäni paljon nähtävää ja saari olikin paljon pienempi kuin mitä olin kuvitellut, mutta kirkko oli kyllä kaunis. Ympärivuotisesti Iniössä on asukkaita noin 210.
 
 
 
Sitten menimme Iniöstä lautalla Kustaviin. Kustavista Naantalia kohti ja matkan varrella oli Taivassalo ja sen upea kirkko paanukattoineen. Harmi ettei se ollut auki. Kirkko on 1600-luvulta.
 
Naantaliin tullessa oli edessä Kuparivuoren tunneli. 
 

Naantalissa menimme Muumimaailman eriskummalliseen teehuoneeseen ja kahvilaan :)

 
Joimme kahvia, teetä ja söimme parmankinkulla täytettyä patonkia ja sitruunajuustotorttua. Ihan ok, mutta ei räjäyttänyt tajuntaa.
 
Naantalista lähdimme kohti Turkua, kiersimme (nyt surullisen kuuluisan) Puutorin kupeeseen ja sieltä matka jatkui kohti Saloa jossa söimme ei-niin-maittavan aterian ja jälkkäriksi söimme torilla jätskit. Nam!
Kiitos Jäärälle mukavasta reissusta ja sen järjestämisestä :)

6 kommenttia:

 1. Teillä on ollut ihana kesäinen retki. Sitä on mukava muistella talvella kun lunta pyryttää ja pakkastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, oli kyllä mieliin painuva reissu. On kiva tehdä uusia muistoja joita voi tosiaan sitten muistella kun on pimeää eikä aurinko juuri näyttäydy.

   Poista
 2. Kiva reissu. Harmi ku teillä oli niin vähän aikaa varattuna. Eikä mitään lankapuoteja? Tuollahan niitä muutama on. Ajattele, Jos ois käyny niinku mä ajattelin joskus niin tuolla mä asuisin ja pitäisin B&B majataloa ja ehkä paria lammasta.
  Kiitos raportista, pitää tuonne mennä, fillarilla ois kiva ajella reitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva reissu. Aika oli rajallinen ja se oli tiedossa etukäteen, mutta parempi näin kuin että olisi jäänyt reissu tekemättä. Ei tullut eteen lankapuoteja, lampaita kylläkin. Eipä mulla olisi ollut varaakaan lankaostoksiin kun sunnuntaina oli luvassa Pukkilan puikkopäivät, niin sinnehän ne vähäisetkin varannot meni. Siellä oli tosiaan muutamia näitä B & B -majoituksia ja vaikuttivat ihan kivoilta. Ens kerralla ehkä sellaiseen. Fillarilla siellä oli moni liikenteessä ja onhan se ihan kivaa, jos ei sada ;)

   Poista
  2. Tuleeks Pukkilasta raporttia? Oliks siel kaikki tutut?

   Poista
  3. Tulee kunhan ehdin. En viitsinyt tähän jättipostaukseen sitä enää laittaa ja oli jo kiire pinkaista muualle. Oli siellä muutama tuttu.

   Poista