sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Neuleretriitti 8.-9.9.



Anu, Katju, Liisa ja Mari olivat keväällä vuokranneet mökin Mikkelistä (muistaakseni) ja olivat siellä viettämässä viikonloppua neuleretriitin merkeissä. Mä sanoin Katjun kanssa jutellessa, että miksi te sinne asti lähditte, olisitte tulleet tänne mun luo; täähän on vähän niinku mökki eikä tarvitse edes vuokraa maksaa. Katju sanoi, että no syksyllä me sitten tullaan sinne ja siitä se ajatus sitten lähti. Hassua miten asiat vaan tapahtuu :) Mä olin just toivonutkin, että ystäviä tulisi enempi kylään ja ihan yökylään myös. Muutamassa tunnissa se aika hurahtaa niin äkkiä eikä ehdi tehdä paljon mitään. Vaikka äkkiähän se nytkin hurahti. Tässä tytöt tulossa autolla.

Mehän aloitettiin tietysti kuoharilla ja voileipäkakulla.
Tytöt toivat mukanaan melkoisen määrän tuomisia ja olin aivan myyty! Anun virkkaama suloinen kissa-patalappu, Katjun värjäämä gimalle-sukkalankku, Liisan virkkaama kukkaro/pussukka ja Marin tekemät aina niin ihanat korut ja silmukkamerkit. Kuoharia, suklaata, lakua ym. ja langat kesämekkoon! Mä olin tilannut ne, mutta sainkin ne sitten tuomisiksi! Voi että mikä runsauden sarvi, kiitos :D Niin ja kaunis kukka emalimukissa vielä!

Sitten me lähdettiin pihalle maalaamaan sukkalankkuja, se oli kivaa. Mä laitoin ensin lohen savustumaan ja maalasin sitten. Katju oli hommannut kaikki tarvikkeet meille. Liisan lankusta tuli syötävän ihana, kuin kesäinen marjahillo. Omaani en ollut ihan tyytyväinen, mutta voihan siitä ihan kivannäköistä jälkeä silti tulla.


 
Syötiin savulohta, perunoita mun perunapenkistä ja salaattia. Jälkkäriksi oli mansikkatäytekakkua. Yöpalaakin piti tehdä, mutta ei kuulemma mahtunut enää mitään pinkeisiin vatsoihin, paitsi ehkä vähän suklaata. 

Mehän tietysti neulottiin myöhään yöhön, noin kahteen asti ;) Aamulla jo maistui aamiainen. Lounaaksi oli pizzaa.
Välillä tietysti käytiin lampaita rapsuttelemassa ja tässä Katjun ottama hyvä kuva pojista. Lupu (musta) ja Hupu, oikealla näkyy vain vähän Tupun turkkia.
Viiru oli mielissään kun oli niin monta paijaamassa ;) Lopun päivästä makoili saunassa lauteilla, että vissiin vaati kuitenkin veronsa olla niin seurallinen, hihhih!

Toivottavasti tästä ei nyt jäänyt mitään kovin oleellista pois. Aikaa on vierähtänyt jo yli kuukausi, niin ei kaikkea ehkä enää muista. Kivaa meillä oli ja tästä tehdään taatusti perinne! 


Pari postausta olisi taas rästissä, täällä kun on niin paljon pihahommia, niin ei jouda työpäivän jälkeen juuri koneella istua eikä aina jaksa vaikka joutaisikin. Ensi viikolla on vaan ma-ti töitä ja sitten loppuviikko lomaa, jee! Että jospa ne rästit sitten saisi kuitattua, mutta mitään en lupaa enkä vanno.

4 kommenttia:

  1. Olet kyllä onnenmyyrä, kun Sinulla on tuollaisia käsitöitä tekeviä ystäviä, joita saat yökyläänkin luoksesi! Ja toki päinvastoinkin: ihana, että heillä on Sinut, joiden luokse tulla pidemmäksikin aikaa!
    Itse odotan, että saan jälleen koko viikonlopuksi luokseni kotiimme läheisimmän ystäväni, joka myös on käsityöihminen. <3
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä olenkin :) Meillä oli niin mukavaa ja on tosiaankin onni kun ihania ystäviä jotka hyväksyvät mut just sellaisena kuin olen, vaikka joskus höpötänkin liikaa.
      Ai teillä on oikein koko viikonloppu, mitä luksusta! Viikonloppua sitten vaan odotellessa, oikein mukavaa sellaista :)

      Poista
  2. Kiitosta! Viikonloppu (vieläpä käsitöitä tekevän) ystävän seurassa on tosiaan aina luksusta! Tässä tapauksessa erityisesti, sillä olemme tavanneet viimeksi vuosi sitten.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parhautta :) No nyt nautitte oikein kunnolla viikonlopusta ja toistenne seurasta sekä tietysti käsitöimisestä :D

      Poista