sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Puoli vuosisataa

Täällä on päästy naisen ikään 7.6. ja kun en ole koskaan aikuisiällä pitänyt synttäreitä niin ajattelin, että josko nyt olisi sen aika. Ihan pienimuotoiset kotona vietettävät synttärit rennolla otteella. Ei mitään jäykistelyä vaan rentoa meininkiä ja aikaa ystävien kanssa. No mahtui siihen pari sukulaistakin. Juhlaa vietettiin periaatteella avoimet ovet koko viikonlopun 8.- 10.6. Hyvä mieli tuli siitä kun ystävä oli kirjoittanut muistikirjaan (joka toimi ikään kuin vieraskirjana) "rennoimmat 5-kymppiset ever" eli se meni just niin kuin pitikin. Itse olin välillä hukassa kun en oikein tiennyt mitä piti tehdä missäkin järjestyksessä, mutta onneksi tässäkin saatoin nojata ystävien tukeen :) Tarjolla oli liha- ja kalavoileipäkakkua, cocktail-tikkuja (ainakin osan aikaa), Wilhelmiina-keksejä, marenkeja ja vadelmatäytekakkua. Kuvassa ainoastaan vadelmakakku ja kalavoikkukakku. Ja yksi ainoa kuva ystävistä, koska unohdin taas kuvata...tästäkö se alamäki alkaa kun tuntuu ettei päässä pysy nykyään mikään. Perjantaina kävi muutama vieras, lauantaina 22 ja sunnuntaina muistaakseni 8, kaikkiaan nelisenkymmentä.
 


Vaikka pääasia oli viettää mukavia hetkiä hyvässä seurassa, niin onhan lahjoja toki aina mukava saada. Ja koska tämä nyt on enempi käsityöblogi, niin kuvasin ainoastaan käsin tehdyt lahjat. Kiitos ihanista muistamisista :D
Tämä suloinen paketti tuli postissa ja kylläpä oli kaunis kääre :) Ja sisältä paljastui nämä suloisuudet.
Tämä kaunis liina tuli myös postin kantamana :)

Ystävän itse tekemä keramiikkavati ja kiuasruusu. 
 
 
 
 
 
 


Tässä mun kaulalla vielä ihana käsin virkattu onnen apila -ketju :)
Sunnuntaiaamuna odottaen viimeisiä vieraita. Piti välillä vähän neuloa ;)
Toivottavasti en unohtanut jotain käsin tehtyä lahjaa kuvata, tässä kiireessä kun tätä päivitystä näpyttelen. Kiitos kaikki ihanat kun kävitte <3

Jäärän kanssa lähdettiin heti synttäreiden jälkeen 11.6. aamulla Turun saaristoon, mutta siitä sitten eri postaus kun palaan reissusta. Oon lähdössä ystävän maanittelemana Turkkiin, johon lähden pitkin hampain koska ennakkoluulot istuu tiukassa...mutta ei tällä asenteella ainakaan voi pettyä ;) Ja ainahan sitä voi yllättyä positiivisesti. Kone lähtee illalla ja palaan jo perjantaina aamuyöllä. Äiti täyttää huomenna 82 vuotta, niin ei häntä voi rasittaa liian pitkillä lomittamisilla, vaikka terve onkin.


10 kommenttia:

 1. Täällähän olikin paljon lukemista :) Kiitos kekkereistä, oli mukavaa ja pojat tykkäs lampaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun on näitä rästejä 😂 Kiva että tulitte. Nyt täällä on kaksi pikkulammasta, että olisi ollut enemmänkin iloa pojille 😊

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut merkkipäivän johdosta!
  Sinulla on käynyt ihanasti vieraita ja paljon mukavia lahjojakin olet saanut.
  Muistan sinua aina kun lampaanvillojani hiplailen. Kipeän varmaan ympärille olen pehmusteeksi välillä laittanut. Kumpihan lienee tehokkaampaa, musta vai valkoinen villa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anitta :) Oli kyllä oikein kivat synttärit. Heh, ei villan värillä ole merkitystä hoitavan ominaisuuden osalta. Mitä rasvaisempi sen parempi, onhan niissä tietysti vähän eroja, mutta ei varmaan mitenkään merkittävästi.

   Poista
 3. Lämpimät, helteiset, myöhästyneet onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :)Nää helteet vois mun puolesta jo väistyä...

   Poista
 4. Ohhoh. Täällä monttu auki luen blogiasi. Iästäsi on ennenkin ollut puhette mutta en vaan tahdo uskoa. Pidän sinua monta monta monta vuotta nuorempana kuin mitä nyt vietit. Oletko varma etteivät ole laitoksella laittanut ihan väärää vuosilukua syntymätodistukseesi?
  Jaana P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh! Mikäli äitiä on uskominen, niin kyllä se vuosiluku ihan oikein on ja Meriltä taas tuli sellainen kommentti vähän aikaa sitten (kun joku oli taas luullut mua nuoremmaksi ja kerroin hänelle), että "äiti, sä oot ihan ikäises näköinen", että revi siitä ;)

   Poista
 5. Onnittelut nyt jälkikäteen. Oletpa saanut valtavan määrän hienoja lahjoja.
  Olispa hauska tietää milloin lähdette Turkkiin ja mihin päin. Me lähdetään tytön kanssa 3.8. viikoksi Marmarikseen. Jos vaikka satuttais yhtä aikaa samaan paikkaan ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos. Lahjat olivat kyllä mieleen vaikka eihän se pääasia ole. Aika ystävien kesken on parasta. Mä olin jo Turkissa, Alanyassa, kolmisen viikkoa sitten... siitä varmaan seuraavassa postauksessa 😁

  VastaaPoista