keskiviikko 6. elokuuta 2014

Luonto tarjoaa herkkujaan!

Vaikka kulunut kesä on ollut poikkeuksellisen kuiva ja osa sienistä jää sen takia nousematta, on kantarelleja sentään jonkun verran noussut maan uumenista. Näitähän kasvaa mun iloksi ihan omalla tontilla :) Mustikan varpuja mun tontilla kasvaa myös, mutta ne eivät ole tehneet koskaan kuin muutaman marjan, pöh. No pensasmustikka sentään on uskollinen. Onkohan nuo kolme pensasta nyt viisi kesää mun pihaa koristaneet, en muista tarkkaa vuotta. Ensin sain veljeltä yhden synttärilahjaksi, sille piti sitten ostaa "poikakaveri" ja siitä se sitten lähti (laajennus mielessä...köh). Aamupalaksi keräsin tänään ihan kivan kipollisen kypsiä mustikoita ja voi pojat miten ne on isoja! Piirakkaan nämä eivät päätyneet vaan ihan tuoreena mun suuhun ja masuun :) Terveellinen aamiainen :)

Pienen pieni kantarellisaalis.
Pensasmustikoita. Ja onhan siihen päässyt herra uteliaan toinen takakoipikin. Ensin oli koko pää mustikka-astiassa niin ettei mustikoita edes näkynyt ;)
 
 Mun pikkurilli ihan vertausmielessä, joopa, isoja on mustikat :)
 Lontoon ystävä kävi kotimaassa ja mä sain taas ihanat tuliaiset, nam! Kiitos Ritva, oli kiva nähdä :)
Äitini ystävä tilasi 2 kk ikäiselle vauvalle sukat ja halusi mun tekevän ne ehdottomasti itse kehräämästäni
langasta.Valotus on jostain, mutta harmaat ne on.

lanka: Suomenlampaan 100 % villa (Irko), 29 g.
puikot: 3 mm

Ja vielä tähän loppuun pamautetaan arvonta! Aloitin blogin pidon heinäkuun lopussa 2009 vuodatuksessa, josta siirryin tänne reilu vuosi sitten. Jospa nyt viisivuotisen taipaleen "kunniaksi" olisi aikaa arvonnalle. Yksi palkinto, eikä mitään kommervenkkejä, että jos on sitä tai tätä niin saa useamman arvan jne. Kaikki ovat samalla viivalla eli jokainen tähän postaukseen kommentoinut on mukana arvonnassa yhdellä arvalla ja aikaa ilmoittautua/kommentoida on ad 15.8.2014.

10 kommenttia:

 1. Ihanan pikkuiset sukat :).
  Ja mitä herkkuja.
  Mie haluaisin kanttarelleja poimia, mutta tiedä, mistä niitä löytäisi ja mitä sienille pitäisi tehdä keräämisen jälkeen.

  Onnittelut 5 vuotta kestäneelle blogitaipaleelle!

  VastaaPoista
 2. No hellou, muhevia on mustikat ja onnee blogille !! Määkin osallistun :D

  VastaaPoista
 3. Onnea 5-vuotiaalle! Täältäkin mukaan arvontaan =).
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Onnea! :)

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 5. Tahtoo kans kanttarellejä. no niitä ei tästä oman tontin kupeesta löydy, mutta muutama mustikka kylläkin :) Puolukkaa näyttää tulevan pihalle ihan kivasti...
  Onnea blogille ja sen kirjoittajalle!

  VastaaPoista
 6. Mahtavan kokoisia mustikoita!

  VastaaPoista
 7. Onnea viisivuotiaalle bloggaajalle. Komiat kanttarellit (vaikkei mun herkkuja olekaan, mutta kauniita silti) ja upeat mustikat. Mukanan kanssa arvonnassa.

  VastaaPoista
 8. Kanttiksia mäkin löysin, osa tosi kuivia. Nyt satoi ja ehkä sieniä alkaa putkahteleen. Hyvä arvontaperiaate, mäkään en niitä kommervenkkejä käytä.
  Pieni liina on valmis, isompaa teen ja kämmekkäät on peukkuja vaille valmiit. Saat kyll odottaa postia siiheks kun kotiudun postin lähelle ja liinathan on viimeisteltävä kotona.

  VastaaPoista
 9. Onnea viisivuotiaalle ja ihania mustikoita! :) Mukana arvonnassa.
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Kiitokset kommenteista ja osallistumisesta :) Arvonta pyörähtää just kotha käyntiin :)

  Kristiina: Oooo! Vaude! Nopeaa toimintaa! Älä suotta laita kustia polkemaan, mä tuun joku päivä käymään kun oot saaresta kotiutunut :)

  VastaaPoista