sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Porvoon reissu

Oho, tää onkin jo kolmas postaus samalle päivälle...no kun kerran nyt koneen ääreen parkkeerasin niin menköön samalla rutistuksella.

Eilen oltiin tytöt kolmessa polvessa Porvoossa. Ensin käytiin Brunbergin tehtaalla kun Meri halusi siellä piipahtaa. Mun ja äidin ei pitänyt sieltä mitään ostaa, mutta niinhän siinä kävi, että Meri osti yhden pussin Alku-karkkeja ja me mummon kanssa sitten hiukka enempi, noh osa oli kyllä tuliaisia... Sieltä suunnattiin vanhaan kaupunkiin jossa olikin melkoinen väentungos. Skafferissa oli pakko käydä ja tarttuipa yhdestä kaupasta mukaan yksi joululahjakin, eräälle perhosista pitävälle ;) Skafferista ostin kahvia ja 200 g mansikkatoffeeta, joita en näköjään kuvannutkaan. Niin ja pitihän sitä Tekstiiliteollisuuden myymälässä käydä ostamassa muutama kerä lankaa ja parit puikot. Samaisesta paikasta sisustuspuolelta löytyi ihana keraaminen tiskiaineputeli jollaista oon havitellut jo kauan. Sekin jäi näköjään kuvaamatta.

Koska kaikki ruokapaikat olivat tupaten täynnä ja sisällä oli joka paikassa niin kuuma, päätimme suunnata hieman kauemmas tungoksesta. Löysimmekin viihtyisän ruokapaikan Rafaels steak housen jossa ilmastointi pelasi ja muutenkin paikka vaikutti kivalta. Meille kerrottiin heti kättelyssä, että ruokaa joutuu odottamaan lähes tunnin, mutta tyydyimme siihen. Tällä kertaa odotusta ei ikävä kyllä palkittu, ruoka oli mitäänsanomatonta. Nälkä lähti kyllä, mutta vaikka alun perin olimme harkinneet jälkiruokaa, ei sitä enää tehnyt ruoan jälkeen mieli. Äitini ruoka oli hyvää (maksaa ja perunamuusia), mutta Merin kana ei maistunut kuulemma miltään ja annoskin oli naurettavan pieni. Mun burgerannos näytti hyvältä, mutta mutta...ranskikset olivat täysin mauttomia ja burger kuiva käntty. Kyseessä oli kuitenkin vähän hinnakkaampi paikka, niin olisin odottanut hieman parempaa ruokaa. Tällä kertaa hinta-laatusuhde ei ollut todellakaan kohdillaan. Eihän se nyt pahaa ollut, mutta jäi kyllä aika valju fiilis, kun yleensä hyvän ruoan jälkeen jää hyvä mieli. Että sinne ei tartte toista kertaa kyllä mennä. Mäkkärin purilainen olisi ollut maukkaampi, että eiköhän se kerro jotain...
Lopuksi kävelimme takaisin vanhaan kaupunkiin kahville ja jälkkärille. Kahvila Helmi vaikutti todella viihtyisältä paikalta, mutta oli yllätys yllätys täynnä vaikka väki oli jo selvästi vähenemään päin koska osa puodeistakin oli jo kiinni. Niinpä menimme vastapäiseen Klockaniin ja join siellä laten ja söin Runebergin torttua. Merin valitsema sitruunajuustotorttu näytti herkulliselta, mutta kun Runebergia saa niin harvoin, niin valitsin sen. Sitten alkoi kotimatka ja sadekin jossain vaiheessa. Onneksi päivä oli kaunis.
2 kommenttia:

  1. Sinulla näyttää kesä menneen oikein mukavasti. Minä vaan istun sisällä kissojen kanssa kuunnellen sadetta ja on niiiiin tylsää. Kai se on itsestä kiinni, kun ei tule lähdettyä minnekkään =)

    VastaaPoista
  2. No onhan tää mennyt ihan mukavasti, loman puoliväli jo ohitettu ja rentoutuksesta ei tietoakaan, jos ei tota Porvoon reissua ja paria muuta pientä pyrähdystä lasketa, puuhommia täällä on lähinnä tehty ;)

    VastaaPoista