perjantai 31. heinäkuuta 2015

Saaressa Kristiinan luona

Aloin jo huolestua etten ehtisi tänä kesänä Kaunissaareen Kristiinan luo ollenkaan, mutta loman loppumetreillä sentään ehdin kuin ehdinkin! Oli luvattu ukkosta, mutta säätä uhmaten päätin lähteä matkaan. Aamuherätys oli varhain, mutta kyllä sitä ihmeesti jaksoi viiden tunnin unillakin painaa. Aamulautta lähti klo 9:30 Vuosaaren laiturista ja matka taittui nopeasti. Aikamoista keikkumista oli menomatka. Yritin lukea paatista ottamaani lehtistä, mutta eihän siitä mitään tullut, neuloa sentään pystyi.
Sää vaikutti lupaavalta ja auton mittarikin näytti +14 jo aikaisin aamulla, mutta kuinkas sitten kävikään. Villasukkia olisi tarvittu päivän mittaan. Sinne jäi Vuosaari ja mantere!
Vähän jännitti, että onkohan teltan haltija paikalla, mä kun en oo koskaan ilmoitellut tulostani, mutta olihan se Kristiina onneksi paikalla. Pieni jännitysmomentti on siis aina olemassa. Eihän se mitään jos tulisin läheltä, mutta reilu tunnin ajomatka autolla ja siihen vielä tunti paatissa, niin olishan se ikävää mennä "turhaan". Onhan siellä tietysti kiva retkeillä muutenkin, mutta Kristiinaa menin kuitenkin pääasiassa tapaamaan, niin hyvä kun oli paikalla. Kauppalaivalla käytiin ostamassa kahvileivät ja jädet, sitten syötiin iltasella grillattua bataattia ja makkaraa, jälkkäriksi grillattua banaania ja vaahtokarkkeja ja ne huuhdottiin alas tietty Kokiksella! Nam! Sitten oltiinkin vatsat pinkeinä.
Tuuli oli kova ja aallot löi kohinalla rantaan sillä puolella saarta missä Kristiinan teltta on, mutta yhteyslaituri sijaitsee toisella puolella ja siellä oli lähes tyyni ilma. Ihan lopuksi alkoi sataa tihuuttaa, mutta onneksi ei kaatamalla tullut vettä niskaan. Pieni sade ei haittaa.
Vasemmassa reunassa näkyy yhteyslaituriakin. Kyllä tää Suomen kesä on ollut todella epävakainen! Laivan henkilökunta kertoi, että kun olivat käyneet päivällä Söderskärin majakalla niin aallokkoa oli ollut niin paljon, että laivan baarikaappikin meinasi lähteä lentoon, olivat joutuneet pitelemään siitä kiinni ja kaapin sisältö meni sekaisin ja osa pulloista jopa rikki...että ei sitten ihan vähän tuullut.
Kiitos Kristiina kivasta päivästä ja nähdään taas :)

2 kommenttia:

  1. Joskos me tullaan Kristiinan kanssa vastavierailulle?

    VastaaPoista
  2. Kristiina jo sanoikin, että tuutte visiitille kunhan kotiudut ulkomaailmasta. Tervetuloa :)

    VastaaPoista