sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sadonkorjuuta...?

Näin sadonkorjuun aikaan mielen valtaa hämmennys. Mikä sato? Onko siinä jotain korjattavaa? No on sikäli, että ensi kesänä voisi asiat olla paremmin. Omenapuu kyllä kukki, samoin kirsikkapuu, ainoatakaan omenaa ei puuhun ilmestynyt. Kirsikkapuu ei ole tehnyt, kahdeksana vuotena kun olen tätä tonttia asuttanut, ainuttakaan kirsikkaa joten se ei hämmästyttänyt mua tänäkään vuonna. Viime vuonna omppuja tuli peräti 7, nuori pyy kyseessä, mutta olishan tuon määrän nyt toivonut vaikka tuplaantuvan, vaan kun ei. Kesäkurpitsoja on vasta nyt alkanut kypsyä, yksi on syöty ja tässä sitten loput...hoh. Loput ovat mädäntyneet jo ihan poikasina.
Ekan kerran kokeilin paprikaa, tosin taimi ostettu puutarhasta kuten kesäkurpitsankin (koska kesäkurpitsan, avomaankurkun ja herneen esikasvatus meni pepulleen), tässä tulos...pari tulitikkuaskin kokoista paprikaa tai oikeastaan paprikan alkua. Kuva valehtelee, minä en.Maistuukohan nää edes miltään!
T:n luona viime viikonloppuna nostettiin loput perunat, no niitä ei ollut sentään myyrä vienyt. Joku lohtu sentään. Komeita perunoita olivatkin ja hyvänmakuisia.
T:n siskolta sain kauan kaipaamiani puutarhavadelman alkuja, laji on Maurin makea. Heidän tontillaan näitä söin ja hyviä olivat. Marjat suuria ja makoisia. Niitä odotellessa... Saas nähdä tuleeko jo ensi kesänä vattuja omalle pihalle. Kovin ovat vielä heiveröisiä ja harvassa, mutta nämä kuulemma leviävät nopeasti.
Tällä viikolla on ollut suhteellisen lämmintä ja suuria päiväperhosia on lennellyt pihalla.On ne vaan niin kauniita.
Amiraali 
Suruvaippa
Mä oon aina halunnut tehdä Jacques Cousteau -pipon, vaan eipä mulla oo koskaan ollut miestä, joka olisi pipoa juuri käyttänyt. Nytpä on. T pyysi, että tekisin hänelle pipon, no mä tietysti heti ehdottamaan Cousteau-pipoa! Pyysin katsomaan kuvan netistä, että kelpaisko sellanen ja sehän kelpas. Ja mähän tein, kaksin kappalein, kumpaankin kotiin omansa. Harmaan T otti tänään mukaansa ja vihreä jäi tänne mun luo.
Lanka: Teeteen Sara
puikot: 4.5
silmukat: 120
ohje: täällä

T:n siskon synttärit oli perjantaina ja eilen käytiin heillä syömässä ja kahvittelemassa. Mä ajattelin, että teen lahjaksi kämmekkäät ja vastaanotto oli ilmeisen tyytyväinen. Iloinen huudahdus "mistä sä tiesit", lämmitti kovasti mieltä. Tulivat kuulemma todella tarpeeseen :)
Lanka: Cataluna (Lankamaailma)
puikot: 3 (isompikin olisi voinut olla)
silmukat: 40

6 kommenttia:

 1. Sait sentään perunoita. Ei minunkaan pojalla mökillä kasvanut mikään muu. Itse jouduin eilen poimimaan tomaatit vihreinä ja odottelen jos ne sisällä punastuis. Katselin että edes pihlajassa ei ole marjoja, kyllä oli kehno alkukesä.

  VastaaPoista
 2. No perunat oli ainoat mitkä onnistui, tosin nekin siipan tontilta. Itse en laittanut perunaa kun jokunen vuosi sitten myyrä varasti mun kaikki potut, niin en oo viitsinyt laittaa niille syötävää, jospa ensi kesänä uskaltais taas kokeilla. Mäkin joudun noi vaivaispaprikat poimimaan vihreinä kun eivät vaihda väriä sitten millään. Toivotaan että ensi kesä olis parempi :)

  VastaaPoista
 3. No ei tosiaan munkaan sadonkorjuu ollut mikään sadonkorjuu. Mut hei, olipa kiva käydä sun luona! Pistin sit läjän lammaskuvia blogiini ;)

  VastaaPoista
 4. Minä sinulle keväällä kasvihuoneen. Sieltä tuli hyvä sato, mutta avomaan tarjonnasta ei kannata mitään mainitaan. Hukkahommaa oli siltä osin! Nyt on kasvihuone laitettu jo talviteloilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan arvuuttava kirjoitus. Tekstin piti alkaa: minä sain keväällä...

   Poista
 5. Aikku: Ja mä kun luulin, että sä teet mulle keväällä kasvihuoneen ;D Mun hyvä ystävä on varsinainen viherpeukalo eikä saanut kasvihuoneestakaan kuin yhden kurkun. No sulla on mennyt paremmin :)

  VastaaPoista