sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Syöty on

Miten musta alkaa tuntua, että tää mun blogi on nykyään joku ihmeen ruokablogi...kässää ei valmistu, ruokaa senkin edestä. Tai siis kyllähän täällä kässääkin valmistuu, mutta nyt on tikuteltu lähinnä tossuja ja kuka niitä nyt jaksaa loputtiin tuijotella, ei niin kukaan. Vasemman käden peukku, etu- ja keskisormi ovat eilisillasta särkeneet kun oon puikotellut lähes taukoamatta. Eilen oli meidän kylän oma pikkujoulu ja taisin herättää hieman huvittuneisuutta kyläläisissä kun puikot sauhusivat sielläkin. Maltoin sentään ruokailun ajaksi laskea kutimet syrjään.

Syksy on yleensä mulle vähän vaikeaa aikaa, kaikki kasvit kuolee ja on pimeää. Marraskuu on se pahin. No ei kai ihme, marrashan tarkoittaa kuollutta. Tää syksy taitaa olla poikkeus. Oon tosin hyvissä ajoin ottanut kirkasvalolampun käyttöön, mutta ei se yksin selitä tämänkaltaista pirteyttä, eihän?!? Ehkä se on suht terveellinen ruokavalio? Lähes päivittäin täällä nautitaan smoothieta, reilusti kasviksia, kalaa jne. No kaipa se rakkaus kantaa myös kortensa kekoon...

Ekan kerran tein kurpitsasosekeittoa ja olin aika skeptinen sen suhteen, mutta siitähän tuli oikein maittavaa.
Lemppari smoothie, mansikkaa, banaania ja tilkka kookoskermaa.
Marmeladiakin tuli tehtyä ensimmäisen kerran.
Viime viikonloppuna käytiin T:n kanssa hohtokeilaamassa ja sen jälkeen syömässä Martinassa. Söin herkullista vuohenjuustobroileria ja sitten me pantiin elämä risaiseksi ja otettiin jälkkäritkin. Suussa sulavaa suklaatorttua ja vaniljajäätelöä, oi oi oi! Vaikka en oo yleensä liiemmin suklaakakun ystävä, niin tää oli hyvää, ei tarjoilija turhaa suositellut.
Näitä ekoja kertoja nyt riittää....ekan kerran tein myös pataleipää ja se olikin aika vinkeää. Tätä täytyy tehdä toistekin.
Pikkujoulua vietettiin hirvimiesten majalla. Savusauna oli lämmitetty ja pöytä notkui jouluherkuista. Mulle harvoin käy niin, että syön liikaa...eilen kävi. Voi sitä olotilaa....uuh. Ei ihme kun ei ole tänään ollut nälkä kuin vasta illansuussa!
Alkuviikosta askartelin itselleni Katjun innoittamana joulukalenterin. Täähän oli loistava idea. Eikä maksanut mitään! No enhän mä mitään saa vielä ostaakaan, mun kauppasaarto puretaan vasta helmikuussa...kuulemma. Pah! Kai niitä joululahjoja nyt sentään saa vähän hankkia... Näissä "luukuissa" on jämälankoja, joka päivä saa neuloa yhden raidan jämälankasukkiin. Yritin Lankamaailman innoittamana laittaa värit suht koht sateenkaaren värien mukaan ja olihan siinä miettimistä. Tän kun teki ajoissa, niin en varmasti muista mikä väri minäkin päivän eteen aukeaa, onpahan jotain kivaa tekemistä.

Ja kauppasaartoahan on sitten rikottu...oli ihan PAKKO ostaa työhuoneeseen uusi väriterapiamatto. Maksoi ainoastaan kympin. Aiemmin täällä oli vaan lampaantalja...musta sellainen. Ehkä se on uskottava että punainen väri piristää kun ei oo nyt pariin viikkoon tullut sellasta iltapäivänotkahdusta mikä yleensä aina tulee. Viiru on ihastunut tähän mattoon, vaikka se on tosi pieni. Juuri nytkin on siinä nokosia ottamassa. Kuvassa Viiru tutkii uutta mattoa, piti nuuhkia joka kohta tarkasti.

Tässä on Viirun toinen lempipaikka nykyään. T:n syli tai kainalo. Tässä ovat mun rakkaat pojat iltapäivätorkuilla <3

5 kommenttia:

  1. No nyt mulle tuli nälkä. Raikas tuo uus matto.

    VastaaPoista
  2. Johan on syöty, oikein hirvisyömingitkin. Eihän sun tänne stadiin kannata syömään tullakaan. Mä oon viel miettiny paikkoja mut ku en oo ollut keskustassa, paitsi niissä ketjupaikoissa ku ne vaa sattuu kohdalle. FOrumissa on yks italialainen paikka, ihan ok ruoka, mut nimeä en muista. Sit olis Citykäytävässä Harald, viikinkiruokaa, ja Ylioppilastalolla Zetor.

    VastaaPoista
  3. Katju: Hehe, niin siinä helposti käy kun katsoo jotain ruokaohjelmiakin. Musta tuo matto on kanssa tosi raikas ja kiva väriläiskä.

    Kristiina: Ei ne olleet hirvisyömingit vaan joulusyömingit kinkkuineen ja laatikoineen, fyysisesti oltiin vaan hirvimiesten majalla. Hauskaa, että sulle tuli just tuo Zetor mieleen kun mäkin muistin sen eilen! Mä luulen että me mennään sinne, kuulin nimittäin eilen että se on vielä paikoillaan. Onneks joku asia on sentään pysynyt!

    VastaaPoista
  4. Kiasman kahvilassa on kuulemma hyvää ruokaa. Yks oli syöny lohta ja toinen poroa.

    VastaaPoista
  5. Okei, täytyy laittaa se vielä mietintämyssyyn, kiitos vinkistä :) Täytyy kysyä T:ltä kumpaan haluaa.

    VastaaPoista