keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kulho langalle

Eilen oli kiva iltapäivä ja ilta, kun olin ystävän luona kylässä. Menin jo kahden aikaan ja sieltähän ei tunnetusti ennen aamua kotiin selviä ;) No joo, olin mä vähän yli puolen yön sentään kotona. T lupasi ruokkia lampaat, niin sain olla ihan ajan kanssa eikä tarvinnut kelloa vahdata :) Oli taas ihanat tarjoilut ja kotiin ajoin vatsa pinkeänä. Ensin punajuurikeittoa, sitten lohirullia ja uunissa paahdettua perunaa ja porkkanaa sekä tietysti salaattia. Jälkiruokana oli ihana puolukkarahka joka sai makeutta kinuskista, teen kanssa myöhemmin mustikkapiirakkaa ja yllätys yllätys, kotiin ei lähdetä ennen yöpalaa! Kevätrullia ja kanasalaattia, voi hyvä luoja! Kaikki oli hyvää tietysti. Sinikka oli juuri ollut itämaisella ruokakurssilla jossa kevätrullia tehtiin, hyvin oli näköjään oppi mennyt perille. Ruokakuvia ei ole koska kiellettiin ottamasta. Sinikka on tehnyt keramiikkatöitä opistossa ja nyt silmiini osui hyllyn päällä oleva mystisen näköinen pallo. Kysyin, että mikä ihme tuo mahtaa olla. No sehän on sellainen kippo mihin voi laittaa lankakerän ettei se juoksentele pitkin lattioita! Taivas varjele! No minä sitä ihastelemaan ja sitten kävikin ilmi, että se oli mulle tehty; se piti olla mun synttärilahja, mutta meni kuulemma pilalle kun halkesi pohjasta sisäpuolelta. No mua se ei haitannut tippaakaan ja niinpä mä sain sen purnukan heti mukaani kun kerran olin sen jo nähnyt. Yrittihän Sinikka ensin kiemurrella, mutta ei se mitään enää auttanut ;) Ja miten kaunis tämä on! Toista samanlaista ei ole olemassa.
Mä oon nähnyt langalle tehtyjä kulhoja jossain blogissa ehkä, mutta ei ole käynyt mielessä, että mä saisin tällaisen! Mä oon niin onnellinen tästä :D
Mä aloin eilen tikuttaa puseroa piiiiitkästä aikaa itselle, lankahan oli tietysti eri kuin ohjeessa, ja nyt tapahtuikin jotain mitä mä en ikinä tee...tätä ei usko kukaan, eikä ainakaan Kristiina ;) Mä tein mallitilkun! Joo-o, totta se on. Okei okei, Sinikan hienoisella painostuksella. Mä otin siitä oikein kuvankin koska arvasin ettei sitä kukaan muuten usko, mutta mä oon näköjään poistanut sen vahingossa mun kamerasta!!! En ymmärrä mitä oon taas sählännyt... No mutta kuitenkin, tässä se pusero on jo mallitilkkua pidemmällä. Saankohan mä tätäkään pueroa ikinä valmiiksi, muutama ufo jo lojuu jossain.
Kiitos Sinikka ihanasta ajasta ja tästä tarpeeseen tulleesta lankakulhosta :)

8 kommenttia:

  1. Muistan ajan kun mulla oli kanssa mallitilkkuasennevamma. Mutta ei oo enää. Sen verran tyyriitä ovat nuo langat mitä käytän, että mallitilkku kannattaa aina tehdä, eihän sitä muuten voi saada oikean kokoista paitaa tehdyksi. Ja pyrkäminen se tylsää on saati kalliin paidan jättäminen kaappiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se asennevamma istuu tiukassa, mutta kai voi joskus tehdä poikkeuksen... Olishan se tietty järkevää tehdä vaan kun ei malttais.

      Poista
  2. No en ois uskonu en, mutta et sä ihan oma-aloitteisesti mallitilkkua tehny vaan pikkusen pakosta. Nyt se on tehty niin josko jatkossa olis helpompi tehdä taas, onhan se paljon helpompi neuloa ku tietää, että oikeata kokoa olis tulossa.
    Hyvä ettei ollu ruokakuvia, heh heh.
    Kulho on kaunis mutta entä jos Viiru juoksee sen kumoon ja palasiksi? Tuo on hyvä kun siinä on ura lankaa varten, joissain vastaavissa säilyttimissä on vain reikä ja siitähän ei sitt saa lankaa pois kesken työn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli vähän kuin sä olisit ollut istumassa mun olkapäällä ja vaatimassa tekemään mallitilkkua ;) Katsotaan miten jatkossa käy.
      Tää ura on kyllä todella oivallinen kulhossa, kuka sitä nyt alkaa koko kulhoa raahata matkassa jos lähtee johonkin ja työn haluaa ottaa mukaan. Viiru ei kyllä kauheasti juoksentele sillä tavalla, äidin kissat onkin asia erikseen, silloin kun ovat täällä kulho pysyy visusti piilossa.

      Poista
    2. Hah, ai istun olkapäällä, hih. JOtain vaikutusta sentään. Maanantaina käytiin porukalla VillaLankassa ja Anitta on jo oppinut, että multa pitää kysyä lupa langanostoon. Noh, sai se luvan vaikka sillä on paljon lankaa.

      Poista
    3. Tai ainakin mä kuvittelin sut sinne ;) Mulla tota ostolupaa säätelee T kun on kerran asettanut mut kauppasaartoon ;D Saarto loppuu kuulemma maaliskuussa, muistaakseni, eli ihan kohta :D

      Poista
  3. Kätevä ja nätti tuo lankapurkki. Pitäisköhän minunkin tilata tuommoinen joltain Opiston savityökurssilaiselta.
    Miten se mallitilkun teko onkin niin vaikeaa, koskaan ei tule tehtyä. Sitten saa purkaa monta kertaa ennen kuin tulee sopivan kokoista.=) Sen asian kanssa en taida viisastua koskaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on kätevä ja kauniskin. En mä usko, että tuo viisastuminen munkaan kohdalla jää pidemmäksi aikaa voimaan...tais olla joku hetkellinen mielenhäiriö ;)

      Poista