sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Sielun ja ruumiin ravintoa

Siskollani on elämänsä ensimmäinen taidenäyttely ja olihan sinne päästävä käymään. Osan töistä olin nähnyt jo aiemmin hänen kotonaan, mutta oli siellä mulle monta uuttakin maalausta. Lähdettiin herra T:n kanssa siis kohti Helsinkiä puolilta päivin.Näyttely on ilmainen ja kaikki taulut ovat myytävänä. Mua puhutteli monikin tauluista, mutta kuvasin vain muutaman. Näyttely on vielä ensi perjantaihin 29.4. asti avoinna.
Tässä kuva Hietsun Paviljongista (otettu rakennuksen päädystä). Remontti oli vielä vähän kesken, niin en ottanut pääsisäänkäynnistä kuvaa.
Tässä kuvaamani maalaukset. Kuvien alla maalausten nimet.
Seitsemän sädettä
Suojelusenkeli
Odotellessa
Pikku-Huopalahden norppa
Ykseys
Hurmio
Ganesha

Helsingistä takaisin mutkan kautta Riihimäelle ja meillä olikin jo kiljuva nälkä, niinpä menimme syömään Asema X -ravintolaan. Jotenkin tää mun ruoka-annos näyttää näiden maalausten jälkeen vähän absurdilta, mutta Talon hampurilainen oli kyllä hyvää. En oo koskaan aiemmin Asema X:ssä hampurilaista tosin syönyt, meinasin ottaa ensin kanaa, viimetingassa muutin mieleni. T söi herkullista inkivääripossua ja pippuriperunat, hyvää sekin oli. Olipa mukava ja mielenkiintoinen päivä. Kohta se arki taas nostaa päätään.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköisiä tauluja. Minua viehätti eniten tuo Hurmio, siinä voi nähdä vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja jokainenhan näkee maalaukset omalla tavallaan. Siskoni maalaa niin, että ei koskaan tiedä etukäteen mikä tai mitä taulusta nousee esille, jotain vaan syntyy ja joskus kuva on tosi selkeä ja joskus ei. Mua nää viehättää kyllä kovasti.

   Poista
 2. Odottelua on mulle kivoin. Mitens ei oo koskaan tullut ilmi, että systeris on taiteiija? Onks siitä ollut ollenkaan puhetta että sulla on systeri.
  Vappuaattona eli lauantaina tänne voi tulla neulomaan klo 12 eteenpäin vapaasti millon vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun suosikit on toi odotellessa kans ja sit norppa, mut oli siellä paljon sellasia mitkä kanssa puhutteli mua, kaikkia en vaan kuvannut kuitenkaan. No ei sit oo ollut puhetta varmaan. Tää oli kyllä nyt eka näyttely ja sanoi että ehkä sellanen "kerran elämässä" -juttu, mutta eihän sitä koskaan tiedä ;) Oon mä tietääkseni siskosta maininnut, mutta eihän kaikki jää mieleen, varsinkaan kun ei oo nähnyt koko ihmistä koskaan.
   Mun vappu on vielä vähän auki, kun suunnitelmat meni jo kertaalleen uusiksi ja nyt en tosiaan tiedä vielä miten lutviutuu, mutta hyvä tietää jos suunnitelmaa ei olekaan :)

   Poista
 3. En mäkään ollut kuullut että siskosi on taitelija. Wau. Hienoja töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on suvussa isän puolelta. Mäkin tykkään näistä. Vaarin tauluja mulla on kotona seinällä, mutta ne on sellasia "perinteisiä" maalauksia. Kauniita nekin.

   Poista