maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulutorilla Tallinnassa

Mulla oli viikon loma ja vikana varsinaisena lomapäivänä perjantaina 12.12. olin rakkaan ystävän kanssa Tallinnassa ja meillä oli ihana päivä, jos ei lasketa menomatkan keikkumista aallokossa ja siitä seurannutta huonoa oloa. Itselläni se olotila meni nopeasti ohi, mutta Arjuska ei ollut yhtä onnekas ikävä kyllä. No takas tullessa sitä keinutusta ei onneks ollut. Tuntui että Tallinnassa oli huomattavasti kylmempää ja viima oli niin pureva, että naama oli ihan jäässä ja aivot meinasi jäätyä. Oma pipo unohtui aamulla kotiin niin ostin sitten käsityökojusta uuden. Materiaali tuntui ihmeen pehmeältä ja epäilin jo ettei ollut villaa ollenkaan vaikka siltä tuoksui, mutta kyllä se siihen malliin kutitteli otsaa, että villaa täytyy olla. Ja myöhemmin näpit oli jo sen verran sulat, että tuntuihan se karhealta, hah. No jospa se käytössä vähän pehmenisi. Arja osti mulle ison piparipojan torilta, raaskiikohan sitä koskaan syödä!
Yhdestä käsityökaupasta ostin jouluiset liinat yölamppujen alle, onhan niitä kiva vaihtaa välillä.
Välillä oli pakko poiketa torin liepeillä sijaitsevaan kahvilaan juomaan kupponen lämmintä kahvia ja siihen kyytipojaksi marjarulla, se oli tosi raikas ja herkullinen.
Torilla oli kiva tunnelma ja tämä glögikoju on mun suosikki vaikkei siitä tällä kertaa glögiä ostettukaan.
Kiitos Arja kivasta päivästä ja keväällä sit taas varmaan uusiks :)

P.S. Kerrottakoon nyt tässä vuoden loppumetreillä, että "kesämies A" vaihtui syyskuussa ystävyydeksi, mutta onhan se hyvä ettei tarvii vihamiehiä olla. Hetki sitten löytyi mies jossa on potentiaalia, mutta katsotaan nyt kestääkö mua vuodenvaihteen yli ;) Mukavaa joulun odotusta :)

6 kommenttia:

 1. Voi sulla ihana reissu ollu! Ja johan sulla vientiä riittää 😀

  VastaaPoista
 2. Hyvähän se on, että tuit paikallista tekijää mutt olisinhan mä tehnyt sulle punaisen joululiinan lampun alle jos oisin tienny sellaiselle tarvetta olevan:)
  Tallinnassa on aina kylmempi näin talvella, siellä on niinku täällä toi Postikatu: tuulee aina hyytävästi!
  Tsemppiä Hra X:n kanssa, peukkuja.

  VastaaPoista
 3. Tinksu: Oli tosiaan kiva reissu. Vai vientiä, hihhih!
  Kristiina: No en mä kehdannut jatkuvasti sulta niitä liinoja vonkua kun oot tehnyt niin paljon jo niitä... Tosiaan siellä oli ihan hyytävä keli kun tuuli! Kiitos, toivotaan et sun peukut auttaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat liinat ja muut olet saanut ja löytänyt. Mukavan kuuloista säpinää sulla meneillään...

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kahvitaidetta... tuollaisia opettelen täällä itseksinikin tekemään :D. Mukavalta kuulostaa reissu olleen :) ja mahtavaa että säpinää löytyy jokaiselle vuodenajalle ;).

  VastaaPoista
 6. Kati: Pieni reissu piristää aina ja eihän se pieni säpinäkään pahaa tee ;)
  Tanja: Joo mä huomasinkin vasta että oot siirtynyt kahvin pariin ja se kun joku näkee vähän vaivaa just esim. koristelemalla kahvin niin kyllä siitä hyvä mieli tulee :)

  VastaaPoista